1200 ₺ Üzeri Siparişlerinizde Kargo BEDAVA !!! Kapıda Nakit Ödeme İmkanı 1200 ₺ Üzeri Siparişlerinizde Kargo BEDAVA !!! Kapıda Nakit Ödeme İmkanı 1200 ₺ Üzeri Siparişlerinizde Kargo BEDAVA !!! Kapıda Nakit Ödeme İmkanı 1200 ₺ Üzeri Siparişlerinizde Kargo BEDAVA !!! Kapıda Nakit Ödeme İmkanı

Bebek Mevlüdü Organizasyonunda Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Tarih: 19.01.2024 17:04
Bebek Mevlüdü Organizasyonunda Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Bebek mevlüdü için öncelikle bir tarih belirlemek gerekir. Genellikle bebeğin doğumundan 40 gün sonra yapılan mevlit, bazı yörelerde bebek birkaç aylık olduktan sonra da yapılabilir

Bebek Mevlüdü Organizasyonunda Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


Bebek mevlüdü, bebeğin doğumunu kutlamak ve onun için dua etmek amacıyla yapılan dini bir törendir. Bebek mevlüdü yapmak isteyen aileler, bu özel gün için bazı hazırlıklar yapmalıdır.

Bebek mevlüdü için öncelikle bir tarih belirlemek gerekir. Genellikle bebeğin doğumundan 40 gün sonra yapılan mevlit, bazı yörelerde bebek birkaç aylık olduktan sonra da yapılabilir. Bebeğin sağlığı ve annenin durumu göz önünde bulundurularak uygun bir zaman seçilmelidir.

Bebek mevlüdü için davetli listesi hazırlamak gerekir. Aile büyükleri, yakın akrabalar, dostlar ve komşular mevlide davet edilebilir. Davetlilere mevlidin tarihini, saatini ve yerini önceden bildirmek gerekir. Mevlidi evde ya da bir salon veya camide yapmayı planlayabilirsiniz. Mevlidin yapılacağı yerin kapasitesine göre davetli sayısını ayarlamak gerekir.

Bebek mevlüdü için evi ya da salonu süslemek gerekir. Bebeğin cinsiyetine göre pembe ya da mavi renkli balonlar, çiçekler, afişler ve pankartlar kullanılabilir. Bebeğin fotoğraflarını içeren bir poster ya da bir slayt gösterisi hazırlanabilir. Bebeğin ismini yazan bir banner ya da bir pasta da mevlidin süslemeleri arasında olabilir.

Bebek mevlüdü için bir hoca ya da bir mevlit okuyucusu bulmak gerekir. Mevlit töreninde hoca tarafından Kur’an ayetleri ve doğum konusuyla ilgili ilahiler okunur. Sonrasında toplu şekilde dua ritüeline geçilir. Hocayı ya da mevlit okuyucusunu önceden ayarlamak ve kendisine mevlidin detaylarını bildirmek gerekir.

Bebek mevlüdü için ikramlar hazırlamak gerekir. Mevlit sonrasında davetlilere yemek ya da tatlı ikram edilebilir. Mevlit ikramları arasında en yaygın olanları lokum, helva, aşure, baklava, börek, pilav, çorba ve et yemekleridir. Mevlit ikramlarını kendiniz yapabileceğiniz gibi, bir catering firmasından da sipariş verebilirsiniz. Mevlit ikramlarının miktarını davetli sayısına göre belirlemek gerekir.

Bebek mevlüdü için hediyelikler hazırlamak gerekir. Mevlide katılan misafirlere bebeğinizi ve sizi hatırlatacak küçük hediyeler vermek adettendir. Eskiden bu tür seremoniler için tespih, küçük Kuran-ı Kerim, Yasin-i Şerif gibi mevlit hediyelikleri verilirken, günümüzde hediyelik eşya sektörünün gelişmesiyle birbirinden şirin bebek mevlüdü hediyeleri (40 mevlüdü hediyeleri) ailelere bu konuda geniş seçenekler sunuyor.

Bebek mevlüdü için anne ve bebek kıyafetleri seçmek gerekir. Mevlit töreninde anne ve bebek, hem şık hem de rahat olmalıdır.

Bebek mevlüdü için anne kıyafeti seçerken dekoltesi olmayan giysileri seçmenizi tavsiye ederiz. Organizasyonun mevlüt olması, bebeğinizin henüz küçük olması ve onu kucağınızda uzun saatler taşımanız gerekeceğinden rahat edebilmeniz için kapalı ve sade kıyafetleri tercih etmeniz önerilir.


Bebek mevlüdü için bebek kıyafeti seçerken ise mevsime göre kumaş seçimi yapmak bebeklerin rahat etmesi açısından önemlidir. Yaz aylarında keten, terletmeyen ve hareketleri sınırlamayan takımlar tercih edilebilecekken; kış aylarında pamuklu, bebeği sıcak tutacak kumaşlardan mevlüt takımı seçmek annelere de büyük kolaylık sağlar.
 

Yorumlar
Henüz yorum yapılmadı.
Yorum Yap
Hızlıca Sipariş Oluşturmak İçin Tıklayınız
Yükleniyor...